martes, 24 de marzo de 2015

Catalonia vs. Napoleon

Segunda Jornada RVBICON (Napoleónica):
Catalonia vs. Napoleon


Catalonia vs. Napoleon
Aquest és un joc per dos jugadors, que representa l’ocupació napoleònica de Catalunya durant la Guerra Peninsular, des del 1808 al 1813.



Es tracta d’un joc amb motor de cartes, amb un mapa “punt a punt” que inclou l’ordenació territorial en departaments dissenyada per Napoleó, seguint el model implantat a França. El jugador que controli l’Imperi ha d’aconseguir controlar el màxim nombre de ciutats mentre que l’altre jugador controlarà l’exèrcit espanyol, les milícies catalanes i el sometent, provant d’impedir el control francès de Catalunya.



Els jugadors activen els generals i aquests maniobren amb el límit de tropes que li permet el seu rang. És d’especial importància activar formacions que incloguin infanteria, cavalleria i artilleria, encara que això en dificultarà el moviment sobretot en zones muntanyoses. La presència de les tres armes en un combat es molt rellevant, encara que la possibilitat d’escollir terreny pot anul·lar aquest avantatge.


A continuació escric en forma de llista algunes característiques del joc:
  • -    Unitats a nivell de regiment i batalló (o escuadró) amb el nom, la procedència i la força de combat.
  • -      Sistema d’atacs de guerrilla (sometent) amb boira de guerra pel jugador Imperial però sense control total per part del jugador Peninsular.
  • -       Esdeveniments obligatoris.
  • -      Nivell variable de confiança en el Capità General per part de Napoleó i de la Junta de Guerra que provoca canvis en el lideratge de la guerra en els dos bàndols.
  • -      Suport naval britànic a l’exèrcit Peninsular.
  • -   Sistema de setges i fortificacions amb capacitat per simular els tres setges que va patir Girona amb les seves diferències.
  • -     Subministrament difícil per l’Imperi i al final de la partida també per les tropes peninsulars degut al desgast i descuit de la terra.
  • -       Possibilitat de promocionar unitats de sometents convertint-los en miquelets.



Us esperem el proper dissabte, 28 de març!

0 comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...